(MJ)

Zdrowa sałatka z grillowanym burakiem

Zdrowa sałatka z grillowanym burakiem
(MJ)

Osoby, które dbają o sylwetkę lub stosują dietę ze względów zdrowotnych, rezygnują z tłustych mięs takich jak karczek czy żeberka. Zamiast nich na grilla mogą wrzucić odpowiednio przyprawionego indyka czy wątróbkę.

Jako dodatek, zamiast pieczonych ziemniaków z masłem, lepiej przygotować zdrową sałatkę z grillowanym burakiem.

Burak pozytywnie wpłynie na układ krwionośny, zapobiegając anemii i zwiększając przyswajanie tlenu przez komórki. Pomoże także w unormowaniu poziomu cholesterolu. Pieczony na ruszcie będzie doskonałym dodatkiem do grillowanych mięs.

Składniki:

Burak

Czerwona cebula

Śledź z oleju

Czerwona pomarańcza

Kolendra

Dressing włoski marki Kühne

Przygotowanie:

Buraka myjemy i owijamy folią aluminiową. Pieczemy w grillowym żarze do miękkości. Kiedy będzie już gotowy kroimy go w plasterki. Śledzia i cebulkę kroimy i mieszamy z burakiem. Pomarańczę dokładnie obieramy, usuwamy także białe błonki i dzielimy na cząstki. Całość skrapiamy dressingiem.

Smacznego!

(MJ)

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.expressilustrowany.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.