
Przybywa lokali przy ul. Piotrkowskiej. Miejsca po tych, którzy nie odnieśli sukcesu rynkowego, zajmują nowi najemcy Hiszpańskie tapas, libańskie przysmaki, winiarnia.
Nie słabnie dająca się zauważyć od początku tego roku tendencja przyrostu liczby lokali gastronomicznych w mieście. O ile w całym 2016 r. w Łodzi powstało około 50 restauracji, pubów, cukierni czy kawiarni, w tym roku liczba nowo otwartych lokali przekroczyła już 70. Najżywsza jest rotacja przy ul. Piotrkowskiej, gdzie w miejsce lokali, które nie wytrzymały próby rynku i zamknęły swe podwoje, jak grzyby po deszczu wyrastają nowe.
* Otworzyły się nowe punkty w Łodzi
* Przybywa nowych lokali, zobacz gdzie możesz dobrze zjeść...
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień