Szykujemy domowe wędzonki: Szynka, karczek, schab... Za dwanaście dni święta!

Czytaj dalej
Krzysztof Zając

Szykujemy domowe wędzonki: Szynka, karczek, schab... Za dwanaście dni święta!

Krzysztof Zając

Za dwanaście dni zaczynają się święta, a nic tak wówczas nie smakuje, jak domowe wędzonki. Robi je coraz więcej łodzian.

- To już ostatnia chwila na ich przygotowanie - twierdzi Dorota Wentel-Jendrys ze sklepu z akcesoriami wędzarniczymi przy ul. Ozorkowskiej.

- Wędzonki trzeba peklować nawet do dwóch tygodni, w zależności od grubości mięsa. Ale można ten zabieg skrócić nawet do trzech dni, gdy solanką nastrzykniemy mięso.

W artykule przeczytasz:

* Jakie produkty wędzone są bardziej trwałe,

* W jakiej temperaturze najlepiej wędzić mięso

* Na co trzeba zwracać największą uwagę podczas wędzenia

Pozostało jeszcze 79% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Krzysztof Zając

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.expressilustrowany.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.