Szykujemy domowe wędzonki: Szynka, karczek, schab... Za dwanaście dni święta!
Za dwanaście dni zaczynają się święta, a nic tak wówczas nie smakuje, jak domowe wędzonki. Robi je coraz więcej łodzian.
- To już ostatnia chwila na ich przygotowanie - twierdzi Dorota Wentel-Jendrys ze sklepu z akcesoriami wędzarniczymi przy ul. Ozorkowskiej.
- Wędzonki trzeba peklować nawet do dwóch tygodni, w zależności od grubości mięsa. Ale można ten zabieg skrócić nawet do trzech dni, gdy solanką nastrzykniemy mięso.
W artykule przeczytasz:
* Jakie produkty wędzone są bardziej trwałe,
* W jakiej temperaturze najlepiej wędzić mięso
* Na co trzeba zwracać największą uwagę podczas wędzenia
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień