Ekstra
Magazyn
Ekstra Magazyn

Najlepsze teksty z całej Polski, w każdy piątek dla wszystkich prenumeratorów Cyfrowych. Poznaj Ekstra Magazyn

Sernik jaglany z musem dyniowym

Sernik jaglany z musem dyniowym

Składniki na 2 porcje

Spód:

Migdały zblenduj, aby je rozdrobnić na mniejsze kawałki, a następnie dołóż daktyle i olej kokosowy i zmiksuj na kleistą masę z widocznymi kawałkami migdałów. Wyłóż dno słoików masą orzechową.

Masa jaglana:

Kaszę ugotuj, by była bardzo miękka. Stosunek: 1 porcja kaszy do 3,5 porcji wody. Odlej wodę z nerkowców i zmiksuj je z 2 łyżkami ugotowanej kaszy na bardzo gładko. Następnie dodaj resztę kaszy, miód lub syropu z agawy, sok z cytryny i ekstrakt z wanilii i zmiksuj ponownie na gładką masę. Wyłóż na przygotowane słoiki z masą orzechową.

Mus dyniowy:

Dynię wysmaruj olejem i upiecz aż zmięknie. Wybierz miąższ i zmiksuj na gładką masę. Dodaj miód i wyłóż na wierzch masy jaglanej.

Smacznego!

ZOBACZ WAGĘ DIETETYCZNĄ z pomocą, której nie tylko zważysz składniki do potraw, ale też sprawdzisz ile mają kalorii i zawartość cholesterolu >>

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.expressilustrowany.pl

świąteczna obniżka o 50%

Świąteczna promocja prenumeraty cyfrowej na pół roku!

100,00 200,00

Wyjątkowa świąteczna okazja! Tylko do 27 grudnia prenumerata cyfrowa na pół roku kosztuje aż o połowę mniej. Skorzystaj i ciesz się pełnym dostępem!

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2018 Polska Press Sp. z o.o.