Sałatka z wędzonym pstrągiem

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Składniki:

Dzień wcześniej namoczyć pstrąga w solance. W 1l przegotowanej wody rozpuścić 100g soli. Do wystudzonego roztworu włożyć rybę i zostawić na noc w lodowce.

Na drugi dzień rozgrzać wędzarnie do 60 stopni. Rybę wyjąć z zalewy i dokładnie osuszyć. Zawiesić na haku i włożyć do wędzarni na godzinę. Po godzinie zwiększyć temperaturę w wędzarni do 80 stopni i wędzić przez 2 godziny.

W między czasie ugotować buraki w całości w skórce i soczewicę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W misce wymieszać musztardę z miodem, dodać ugotowana i przelana zimna wodą soczewicę, pokrojone w kostkę ogórki, buraki i drobno posiekana cebulę i natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając solą.

Na wierzch ułożyć mięso wędzonego pstrąga.

ZOBACZ WAGĘ DIETETYCZNĄ z pomocą, której nie tylko zważysz składniki do potraw, ale też sprawdzisz ile mają kalorii i zawartość cholesterolu >>

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.