Tomasz Szymczyk

Największy żywieniowy błąd to nawyk

Największy żywieniowy błąd to nawyk          Fot. Marzena Bugała-Azarko
Tomasz Szymczyk

Rozmawiamy z Jolantą Wójcik-Machejek, specjalistą z Zespołu Lecznictwa Otwartego w Jaworznie, autorką książek o żywieniu dzieci i młodzieży, twórczynią jadłospisów.

Wiele wokół nas się zmienia, również jedzenie na sklepowych półkach. Nawet w osiedlowym markecie kupimy to, o czym dwadzieścia lat temu nie mieliśmy pojęcia. Czy w kontekście tych zmian umiemy zadbać dziś o prawidłowe żywienie dzieci?
Potrafimy, ale mam wrażenie, że wiele osób nie ma dostatecznej wiedzy.

Dowiedz się,  na jakie parametry na etykiecie produktów należy zwracać uwagę, jakie są błędy żywieniowe, jak ułożyć piramidę zdrowego jedzenia dla dziecka i osoby dorosłej.  Sprawdź, jak radzić sobie z kaloriami? 

Pozostało jeszcze 95% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Tomasz Szymczyk

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.