(JED)

Mleko roślinne coraz bardziej popularne, także w wersji sproszkowanej

Mleko roślinne coraz bardziej popularne, także w wersji sproszkowanej Fot. Agnieszka Jedlińska
(JED)

Na sklepowych półkach królują napoje roślinne, nazywane popularnie mlekiem (choć formalnie nazwa zastrzeżona jest dla mleka zwierzęcego). To alternatywa dla osób, które chcą się zdrowo odżywiać, a z jakiegoś powodu nie chcą pić tradycyjnego mleka krowiego, czy koziego.

Pakowane w litrowe kartony napoje roślinne z soi, kokosa, migdałów, owca, orzechów nerkowca, czy innych to popularny dodatek do koktajli, zup i dań szczególnie inspirowanych kuchnią azjatycką. Ostatnio pojawiło się mleko roślinne w wersji sproszkowanej. Do alternatywa, dla tych, którzy mają problem, żeby wypić litrowy karton mleka nim straci świeżość lub zapominają regularnie uzupełniać spiżarnię. Z jednego opakowania można zrobić 3 litry napoju dawkując proszek według potrzeb.

Pozostało jeszcze 43% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(JED)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.