Gotowanie na śniadanie - w łódzkiej Szkole Podstawowej nr 70 jak w MasterChef-ie

Czytaj dalej
Fot. arch. SP 70 Łódź
Magdalena Jach

Gotowanie na śniadanie - w łódzkiej Szkole Podstawowej nr 70 jak w MasterChef-ie

Magdalena Jach

Uczniowie, ich mamy, tatusiowie, babcie, dziadkowie, rodzeństwo, a także reprezentacja nauczycieli – 17 drużyn w poniedziałek, 25 listopada, zmierzyło się w kulinarnym konkursie na miarę szkolnego MasterChefa, jaki po raz pierwszy zorganizowany został w Szkole Podstawowej nr 70. Tematem zmagań było „Gotowanie na śniadanie”. Nad uczestnikami czuwali profesjonaliści – Jolanta Krześlak, kierownik warsztatu w łódzkim „Gastronomiku” oraz Janusz Nerga, szef kuchni w firmie cateringowej. Zadaniem obowiązkowym dla wszystkich były naleśniki na słodko, ale każda drużyna mogła je wykonać i podać według własnego pomysłu. Ponadto w dowolnej już inwencji śniadaniowej do wykorzystania przygotowano różne produkty: warzywa, owoce, sery, wędlina, ryba, pieczywo. Co z nich powstało? Pasty twarogowe, rybne, jajeczne, kolorowe kanapeczki, sałatki, grzanki...Jurorzy mieli ogromnie trudne zadanie i ostatecznie I miejsce przyznali nie jednemu, ale aż trzem zespołom.

Magdalena Jach

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2023 Polska Press Sp. z o.o.