Do delektowania się i podziwiania - czekolada w nowatorskiej odsłonie

Czytaj dalej
Fot. arch. ZSG Gastronomik
(MJ)

Do delektowania się i podziwiania - czekolada w nowatorskiej odsłonie

(MJ)

Klasyczne pralinki, jakie znamy z bombonierek to już za mało. Współczesność stawia przed cukiernikami nowe wyzwania. A czekolada jako jeden z najwspanialszych produktów daje gamę nieskończonych możliwości twórczych – wizualnych i smakowych. Na dodatek jest tak pyszna, że trudno się jej oprzeć... W końcu to też jeden z najsilniejszych afrodyzjaków.

Jak wykonać pralinki na miarę XXI wieku mieli okazję przekonać się nauczyciele - uczestnicy kursu specjalistycznego, jaki w łódzkim Zespole Szkół Gastronomicznych „Gastronomik” poprowadził Maciej Rosiński, ambasador marki Callebaut, a także znakomity szef kuchni. Podczas szkolenia zaprezentował kreatywne i nowatorskie podejście do cukiernictwa, pokazał nie tylko, jak powstają pralinki, ale też desery talerzowe.

Pozostało jeszcze 64% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa promocyjna

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

(MJ)

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.expressilustrowany.pl

cena obniżona -50%

Dostęp do gazety online na 30 dni za połowę ceny

20,00 40,00

Czytaj aktualną gazetę w formacie PDF bez wychodzenia z domu. Pobierz ją i podziel się z bliskimi. Bądźcie na bieżąco z informacjami!

Kup teraz

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.